21 de novembre del 2014

CITAR, REFERENCIAR I FONTS FIABLES

Les persones que cerquem continguts d'internet i els utilitzem hem de tenir en compte que si utilitzem continguts d'altres persones hem d'assegurar-nos en primer lloc que aquests continguts siguin fiables. 

És molt freqüent cercar a Wikipedia continguts però tot i ser una enciclopèdia online no ens assegura que la persona que hagi escrit l'article hagi escrit fets verídics, per aquest motiu, és important 

comprovar qui és l'autor de la pàgina i si realment podem assegurar que és una font fiable. Existeixen pagines que tenen més figura d'autoritat que aquesta, on els autors dels articles són especialistes en la matèria, una d'elles que esta vinculada a l'educació és la fundació Rosa Sensat, en aquesta web podem trobar articles fiables, ja que les persones que els publiquen són professionals de l'educació, pedagogia i psicologia.

Nosaltres com a estudiants hem d'incorporar als nostres treballs cites i referencies, ja que això recalcarà les nostres paraules a la vegada que demostrarà que ens hem documentat al moment de dur a terme el treball i aportarà qualitat al nostre treball.

Una figura d'autoritat, transmet credibilitat, no és el mateix llegir un article on la persona sigui professional de la matèria que una persona anònima que ningú pugui assegurar que els continguts siguin fiables.

Finalment, un cop extret els continguts de les webs que considerem fiables és important incorporar al nostre treball una webgrafia, on mostrarà d'on hem extret la informació que ens ha servit per elaborar el treball i a la vegada reconeixerem els mèrits de les persones que han fet aquells articles.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada