17 d’octubre del 2014

ANÀLISI D'UN BLOC EDUCATIU


El bloc que he decidit analitzar és:


Quins tipus de continguts hi ha publicats? 
Continguts de l’aula i temes d’actualitat. És un espai dedicat als infants, on ells presenten diferents activitats encomanades, notícies d'actualitat, notícies sobre l'entorn, que són tasques que han de fer per petits grups i penjar-les seguidament.

En quin format treballa els continguts?
El blog publica en diferents formats, però majoritàriament en textos acompanyat d’imatges. Ràdio que es diu Anacleto on pengen endevinalles, informació, noticies...

Com encaixa amb les diferents classificacions que trobem al llibre:
Bloc alumnes-professors: professors penjen activitat, els alumnes les realitzen, expliquen experiències, reflexions... Ho tenen també enfocat com si fos un diari, on cada grup cada dia va penjant el que han anat fet a classe, si han anat d'excursió etc.

Qui els publica? 
El blog té diferents autors, entre ells alumnes i professors d l’IES Virgen de la calle.

Hi ha alguna estructura en el bloc?
Està classificat per pestanyes i etiquetes.

Quina plataforma utilitzen?
Blogger

Com són les entrades?
Presenten entrades tipus text acompanyades d'imatges, vídeos o postcàsting de so, més o menys una entrada diària, sinó quan fan activitats especifiques o diferents a les rutinàries. En aquest bloc li donen una importància molt gran a les imatges dels nens, ja que hi han moltes fotografies d' ells fent tasques, d'excursió, dels seus treball seguit d'un text on hi posen l'explicació d'aquell tema en concret que estan tracten.

Quines competències s’hi treballa?
Continguts de l’aula i temes d’actualitat.

Hi ha comentaris?
Els alumnes contesten a la professora a través de comentaris, llavors sí, trobem que n'hi ha uns quants.

A qui va dirigit?
Principalment va dirigit a les famílies dels infants del col·legi i ja com secundàriament destinat a professors del centre, d'altres centres, a famílies d'infants que els seus fills entraren a primària en aquell any, per poder veure el que fan els nens, les diferents tasques, iniciatives, activitats...

Hi ha blocroll?
Sí.

FONTS D'INFORMACIÓ: Entrada sobre analitzar blocs educatius [http://gestioinformacioeducacio.blogspot.com.es]

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada