18 d’octubre del 2014

WEB 2.0


Fotografia extreta de:
http://es.slideshare.net/valentinacastilo/la-web-20-35224015
La nostre societat està vivint en l'era de la informació. Aquesta ha començat no fa gaire i, per tant, la gent que va neixer i creixer abans d'aquesta era està aprenent com utilitzar els nous recursos. En canvi, els que han nascut en plena era o han crescut en aquesta, sembla que la utilització dels recursos tecnologics sigui quelcom innat.

Dintre d'aquesta era, està havent una gran evolució. Això és deu que la tecnologia està en canvi constant per anar millorant dia a dia. Com per exemple, el canvi més important que hi hagut al llarg d'aquesta ètapa és el canvi de Web 1.0 a la Web 2.0.

La web 1.0 era una web on un nombre molt limitat de persones podien tenir una web personal. Llavors, això vol dir que no tothom podia escriure i hi havia moltes persones que simplement eren lectors. Amb la web 2.0 van arreglar els inconvenients que suposava aquest tipus de web. 

La web 2.0 permet que qualsevol persona pugui crear, compartir, penjar, comentar, entre d'altres, el que vulguin a Internet. Això també pot suposar un problema perquè hi ha continguts inadequats i plagis i per això, s'ha d'anar en compte.

Aquesta web està creada a través de codigs html que han estat creades per persones que entenen més sobre aquests i així faciliten la feina a la resta de gent. Un exemple de web 2.0 són els blocs que tothom pot tenir i poden ser comentats per altres usuaris d'internet.

Això, també, ha permès que l'educació pugui ser més dinàmica perquè el professor pot tenir un blog on vagi posant temari i exercicis i on els alumnes puguin comentar i aprendre a través d'aquesta eina.

Fotografia extreta de:
https://sites.google.com/a/xtec.cat/xtt-informatica/eines-2-0

FONTS D'INFORMACIÓ: Apunts de classe i Llibre "Usos educatius dels blogs. Orientació i experiències per a docents" de Francesc Balagué i Felipe Zayas.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada