24 d’octubre del 2014

LA NOSTRA IDENTITAT DIGITAL I CURA DE LES NOSTRES DADES

A la xarxa disposem d'una identitat pròpia i única. Aquesta inclou els nostres noms, cognoms, les nostres dades personals, els nostres gustos, aficions, interessos..i per això, hem de mantenir certa cura entorn qui visita o pot accedir a les nostres dades per tal de no posar-les sota cap mena de risc.


La nostra identitat digital es va conformant amb tot allò que fem a la xarxa, basat en la informació que deixem disponible per a la resta de la comunitat que genera una determinada percepció. 

  • En l'ordinador: S'ha de comptar amb antivirus, s'han de realizar anàlisis periòdiques per si hi ha possibles infeccions, intentar tenir contrasenya d'accés a l'ordinador, per evitar que qualsevol persona pugui accedir als teus documents personals, realitzar còpies de seguretat..
  • A internet: Bloquejar finestres emergents, controlar quines xarxes socials són segures per poder connectar-s'hi sense córrer cap risc, tenir contrasenyes alfanumèriques i diferents entre elles, tancar sempre les nostres sessions.
  • Als dispositius perifèrics: fer anàlisis d'USB i disc dur, fer còpia de seguretat del contingut.
  • Al mòbil: tenir antintivirus, bloqueig automàtic amb un desbloquejament amb codi numèric o amb un patró tàctil, tancar les Apps i les sessions i tenir en compte la seguretat de les xarxes que visitem.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada