6 de desembre del 2014

IDENTITAT I TERRITORI

El dimarts 2 de desembre, la meva companya Ivette Flaquè i jo vam fer l'exposició d'Identitat i Territori.




Ens vam ajuntar per fer aquest treball juntes sense saber que podiem tenir en comú. Llavors, vam començar a parlar i vam descobrir que ens agrada molt veure pel·lícules i en versió original subtitulades perquè ens agrada apreciar els matissos de la veu de l’actor i així, també aprenem una mica l’idioma.

Llavors, vam veure que moltes de les pel·lícules que ens agraden té com a actor principal a Robin Williams, pel missatge que transmeten cada una d’elles. Però quan pensavem en el missatge d'aquestes, no ens hi sentiem del tot indentificades, fins que ens va venir una pel·lícula a la ment… HOOK, de 1991 del director Steven Spielberg, una película de fantasía, comedia i aventura.





ARGUMENT

La pel·lícula ens planteja la pregunta: què passaria si Peter Pan es fes gran?

Llavors, veiem a un Peter que s’ha oblidat de tots els seus principis i que s’ha convertit en un advocat d’èxit i treballador que no té temps pels seus fills. A tal punt que la seva amiga Wendy li diu que ara és un pirata, però llavors un dia succeeix un aconteixement que farà que en Peter hagi de tornar a Neverland: el segrest dels seus fills, de mà de’n Hook. 

Quan torna ni Hook ni alguns dels nens perduts acaben de creure’s que sigui realment Peter Pan. Llavors, la missió dels nens perduts és recuperar al seu Peter fent-li recordar qui és ell per tal que pugui rescatar els seus fills i convèncer a la resta de nens perduts de la seva identitat i no només rescatar els seus fills de mà de’n Hook, sinó que també del seu propi estil de vida.

Al final de la història haurà de decidir si seguir sent un adult responsable o un nen perdut.

PER QUÈ HEM ESCOLLIT "HOOK"?

Hem escollit aquesta pel·lícula en comptes d’un altre no només perquè ens agradi molt la pel·lícula, sinó que també perquè creiem que és una història que podem aplicar a la vida real.

Creiem que aquesta pel·lícula ens transmet el missatge que el temps passa molt de pressa. Però que no ens hem d’oblidar de qui som realment, és a dir, del nostre nen interior, però ha d’haver algun límit, és a dir, no podem ser ni molt petits ni molt grans. Llavors, hem de trobar un equilibri entre ser un pirata i ser Peter Pan.

Com a futures professores volem inculcar als nens la importància de la imaginació perquè creiem que les escoles només ensenyen els nens la teoria que han de saber, però no els eduquen en la vida. Tot i que cada cop més s’està incentivant aquesta idea.

A vegades hem deixat oblidat el nostre nen interior. Llavors, nosaltres, de vegades, necessitem tornar al nostre propi Neverland per recuperar la nostre identitat i ser més imaginatius perquè creiem que sense imaginació no podem arribar a enlloc.

En veritat, opinem que la imaginació és més important que el coneixement, tal com deia Einstein. Tot i que per disposar d’aquesta imaginació necessitarem algun coneixement previ.

Per tant, nosaltres creiem que tothom hauria de tenir la capacitat de ser imaginatius però sense oblidar la importància del coneixement.

Per això, el nostre lema és que hem de viure la vida com si fos una aventura, i l’aventura és crèixer.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada